Home | Mijn achtergrond | Zakelijke aspecten | Blogs | Links & literatuur | Contact & route | LinkedIn
naam van praktijk en therapeut
naam van praktijk en therapeut

 

 

'Voelen en ervaren is belangrijker dan verklaren'

 

" Wat een mooie reis was het...Ongeacht waar we vandaan kwamen of waar we naar toe gingen of wilden, we reisden een stukje samen. Als een treinreis, in de beslotenheid van een privécoupé. En wat een voedende en respectvolle omgeving was die coupé, mede te danken aan de deskundige begeleiding door Liesbeth en Lenie. Hier konden wij als deelnemers, weer contact krijgen met ALLE delen van onszelf, en niet alleen diegene die wij zelf aan het stuur gezet hadden, meestal de kritische ouder of het aangepaste kind. Hier konden ook de voedende, zorgzame ouder, het vrije kind met ál zijn emoties, en natuurlijke de gezonde volwassene de ruimte krijgen die ze verdienden èn nodig hadden. Om te kunnen kiezen wat NU de juiste route is, en niet in het zelfde bekende kringetje te blijven rondrijden…. Om zelf de wissel te kunnen omzetten en naar een ander spoor te gaan, als dat nodig is.
Om vrijer te zijn, om heler te zijn. Een helende reis!
Ik denk met dankbaarheid terug aan deze reis, en bedacht: als alle mensen zo integer, warm en respectvol met elkaar om zouden gaan als mijn ‘medereizigers’ en de begeleiders op deze reis, dan zou de wereld een mooiere plek zijn."


Dit zijn de mooie woorden van een van onze medereizigsters (voorjaar 2023)

Met elkaar een poosje onderweg zijn, zes dagdelen met elkaar aan het werk. Met psychodrama zetten we persoonlijke situaties uit jouw leven in 'levende' beelden uiteen. Dit kunnen gebeurtenissen zijn uit je verleden, het heden, of die in de toekomst kunnen plaatsvinden. Dit doen we in de veiligheid van de groep, met behulp en steun van elkaar.

Wat blijft jou het meest bij? Woorden, gedachten, herinneringen, (lijf) gevoelens of beelden? Voor mij is het vaak een beeld. Dat beeld is mijn huidige anker waar ik kracht en vertrouwen uit put. De toestemming, de zachte blik van een steunfiguur in een opstelling of psychodrama. In contact met anderen, met mede-mensen als getuigen.

Voor iedereen is het anders. Toch blijkt dat hetgeen je met hoofd, hart en lijf hebt ervaren een diepere impact heeft. In een psychodrama leer je zaken ervaren vanuit andere perspectieven, vanuit verschillende afstanden en plekken, waarin je zelf actief bent. Het lijkt op familieopstellingen en is wezenlijk anders omdat je zelf meer regie hebt. Dat maakt waarom ik er zo enthousiast over ben.

Als psychodrama therapeut volg ik heel nauwkeurig de vraag van de vraagsteller. Er kunnen diepe trauma gevoelens worden geraakt die met lichtheid, beweging en steun van de anderen op een geheel nieuwe manier opgeslagen kunnen worden. Je kunt herbesluiten nemen over iets wat je nog niet eerder op een nieuwe manier zag.

Vrijdag 8 september 2023 start een volgende groep voor zes vrouwen op de vrijdagochtenden, zes bijeenkomsten, 8 en 22 september, 13 en 20 oktober, 3 en 17 november. Ik werk samen met co-therapeut Lenie Vijverberg. Bericht me als je aan wilt sluiten, dan stuur ik je meer informatie.

Januari 2024 start een nieuwe groep.


Als je instapt, dan koop je een ticket voor zes ochtenden onderweg zijn met elkaar. Er is altijd de mogelijkheid om nog eens in te stappen. Met regelmaat ontmoeten deelnemers elkaar opnieuw op hun reis.

Wat andere medereizigsters me na afloop schreven:

"Een groep van 6 onbekende vrouwen die samen het diepe induiken. Vanaf de eerste minuut: intiem, veilig, vertrouwd. Onder fantastische begeleiding van Liesbeth en Lenie een reis maken naar wat aandacht nodig heeft. En zo fijn je te realiseren dat veel thema’s universeel zijn en dat iedereen daar haar eigen invulling aan geeft. Veel geleerd!"

"Prachtige rijke methode die onder kundige en liefdevolle begeleiding wordt toegepast met en door ons deelnemers in verbinding en vertrouwen.
Per psychodrama is er voor elke deelnemer veel te beleven. Tijdens de gevarieerde oefeningen vooraf, het psychodrama waarin zich (van) alles kan afspelen tot het beleven en verdiepen vanuit een rol tot de nabespreking na het ontrollen. Het valt niet in twee zinnen samen te vatten hoe mooi en bijzonder dit werkt. Je moet erbij geweest zijn:)" 

"Bijzonder om zelf zoveel regie te hebben in het proces en mooi dat je zelf de rollen in kan spreken en van plek kunt wisselen. Afwisseling van ernaar kijken en zelf in de rol gaan vond ik heel waardevol."

"Doordat gevoelens een beeld krijgen, waarmee we in beweging komen, kan ik het beter toelaten dan enkel woorden erover."

"Ik heb echt inzicht gekregen in hoe dingen zijn gegaan in mijn leven."

"Ik heb bij iedereen veel herkend. Het proces van een ander opent ook telkens iets in jezelf."

"Ik heb me heel veilig gevoeld bij jullie in de groep."
Bolstraat 1 - 3581 WS Utrecht - m: 06 - 414 23 604 - e: praktijkliesbeth@gmail.com
Bolstraat 1 - 3581 WS Utrecht - m: 06 - 414 23 604 - e: praktijkliesbeth@gmail.com